LA VIDA: Un resum

Red Pèrill és l'alter-ego de Marc Mateu, compositor, teclista, pianista, productor i cantant igualadí que fa soul eclèctic d'autor (?)

Va néixer l'1 de juliol de 1980, i la seva vida musical ha anat més o menys així:

De petit i adolescent va intentar en va tocar el saxofò i la guitarra, als 20 anys es va adentrar en la música electrònica i poc després es va enamorar del piano escoltant un disc de Brad Mehldau i la cosa es va començar a afinar.
El 2004 va passar a formar part de la banda de rock progressiu Albatros, amb qui va treure 3 discs, va viure mil aventures, i va tocar en escenaris diversos (BeCool, Sidecar, Màgic, Estraperlo, Parrockia, 2046, Festes de Gràcia, IRC, etc...). Al 2011 va fundar la banda de jazz-fusió Bravadúnia, poc després el duet de versions Dos Toievski, i en el terreny més professional, també es va dedicar a composar sintonies, encàrrecs, bandes sonores de curtmetratges, falques, i músiques corporatives. Ah, i també va ser el Déu del Papyh.

Durant tots aquests anys, però, havia anat experimentant amb l'ajuda de l'electrònica, havia fet lives only-midi amb una ROLAND MC-307, i havia gravat algunes maquetes casolanes en cassete, però per varis motius no havia publicat mai un disc com a tal. Al 2014, després de la dissolució d'Albatros, es va decidir a acabar de polir tot allò que tenia al calaix, i va treure el seu primer disc en solitari dos dies després de deixar de tenir l'edat de Crist, un àlbum anomenat Planeta Crunch. Al 2016 publica el segon, "Enemics de l'anar fent", aquest cop ja acompanyat d'una banda a la qual anomena El Col·lectiu Biònic.

Li agraden la molsa, les alfombres, els mini-móns, escriure, els patis interiors una mica desolats, anar amb bicicleta quan fa sol, coleccionar ídols en miniatura i objectes sense significat aparent, plantar bombetes en torretes, llegir, tuitejar, ballar, fer jocs de paraules, i fer guinyos auto-referencials com els seus ídols, que són gent com Miles Davis, Fleet Foxes, Stevie Wonder, Jamiroquai, Radiohead, Pink Floyd, Opeth, Guillermo Klein, Els Xipis, Xesco Boix, Mortadelo, Aretha Franklin, o T.Monk, per citar-ne alguns.

 
DJ Pèrill
 
 
 
DMS