Bio

Marc Mateu Salat (Igualada, 1 de juliol de 1980), més conegut com a Red Pèrill, és un músic, compositor i productor, que fusiona influències musicals com el jazz, el soul i el funk amb la música electrònica. Amb el single LA CLAU, del seu 3r disc AQUARI/SAFARI (febrer, 2020) va conquerir el cor dels oients, fet que el duria a compondre la cançó de l’estiu 2019 d’ICat i a co-produïr un tema del darrer disc de Sopa de Cabra, «La gran onada», juntament amb el seu amic i productor d’aleshores Quico Tretze.

A les acaballes de les restriccions que ens va dur aquesta pandèmia, es va embarcar en una minigira que el duria, entre altres llocs, al Festival Anòlia d’Igualada i al Festival Jambo d’Andorra, amb una formació completament explosiva i salvatge, que incloïa entre d’altres a Edgar Massegú (Pulpopop) o a Josep Puigdollers, bateria del Pony Pisador.

Actualment, havent decidit donar un nou gir a la seva carrera, treballa en el llançament d’un nou EP que sortirà al setembre de 2022. Aquest projecte, batejat com a “Operació Miniatura”, ha estat finançat en part a través de la Plataforma de crowdfunding TotSuma.cat, i compta amb una nova formació amb la que explora sons més jazzístics i en algun punt progressius, mantenint l’autotune i amb les seves lletres característiques però amb un punt de decencís, i ensenyant-nos una nova faceta de Red Pèrill, molt d’acord amb els temps que vivim.

Red Pèrill veu i pads
Ferran López guitarra, saxo i cors
Jofre Fité teclats
Marc Poch bateria
Toni Vilaprinyó baix
Irene Reig saxo, sintetitzador